Wallen & donkere kringen

↻ 11 april 2020

❛❛ 50 shades of dark under my eyes ❜❜


Heb je 's ochtends bij het opstaan wel eens het gevoel dat je te weinig slaap hebt gehad? Of wel eens gehoord dat je er vermoeid uitziet?
Dat kan heel erg liggen aan de donkere kleur onder je ogen, ook wel; wallen/donkere kringen genoemd.

Het verschil

Wallen
Wallen zijn heel kort door de bocht eigenlijk een soort kussentjes met vet- of vochtophopingen onder de ogen. Helaas is het in het geval van wallen ook vaak een erfelijk verhaal.

Donkere kringen
Donkere kringen zijn eigenlijk bloedvaatjes die door je huid heen schijnen waardoor er een beetje een blauw/paarse waas ontstaat. Als je moe en/of gestresst bent houdt het vetweefsel onder de ogen meer vocht vast waardoor de huid bleker wordt en bloedvaatjes nog meer door de huid heen schijnen, waardoor je die charmante kringen krijgt.
Heb je last van vet -of vochtwallen, dan kan dit vaak nog verwijderd worden.
Donkere verkleuring onder de ogen kan behandeld worden met bijvoorbeeld een traangootfiller behandeling. Weet wel dat er niks aan de kleur gedaan kan worden, de lichtval wordt hier alleen door veranderd.
Aan de verkleuring kan je zeker wat doen met de Illuminating Eye Balm van Medik8. Dit is een getinte verhelderende oogcréme voor onder de ogen die helpt om doffe, vermoeide ogen te verhelderen en de verschijning van wallen en donkere kringen te minimaliseren. Natuurlijke minerale pigmenten en licht-doorlatende deeltjes verspreiden zich over de oogcontouren om het gebied onder de ogen te verfrissen. Geschikt voor alle huidtypen, met name de huidtypen die gevoelig zijn voor donkere kringen.

How to treat it!

Dingen die zeker niet meewerken aan het ontstaan en de in standhouding van wallen en donkere kringen zijn: te weinig slaap, stress, roken, alcohol, slecht eten en (huid)veroudering. Wanneer je over de eerste zaken niet heel veel controle hebt is er gelukkig de Illuminating Eye Balm van Medik8.

De Illuminating Eye Balm / €48,95
AFSPRAAK MAKEN