Vegan huidverzorging

↻ 27 april 2020

❛❛ Vegan skincare ❜❜


Vind jij het belangrijk om 100% natuurlijke producten te gebruiken of ben jij opzoek naar vegan producten?
Bij ons ben jij hiervoor aan het goede adres!

Eerder deze week schreef ik een blog over het feit dat ik voor een groot deel als veganist door het leven ga, met vooral de focus op het veganistisch eten. Het weglaten van dierlijke producten brengt veel goeds mee voor je lichaam/huid en wat ook nog eens een positieve bijdrage levert aan het milieu.

Hierbij wil ik wel altijd zeggen dat ik een ‘80/20 leefstijl” aanhoudt, waarbij het doel voor ogen houden makkelijker blijft en het niet erg is als je dan wel eens een uitschieter maakt qua voeding. Op deze manier is het veel beter vol te houden. We moeten immers wel realistisch blijven, want een ‘vegan-lifestyle’ is iets waar ik zeker achter sta, maar is niet binnen één dag aangeleerd.

Over een ‘vegan-lifestyle’ gesproken. Naast dat voeding de grootste rol speelt in het doorvoeren van mijn veganistische lifestyle, vind ik het belangrijk dat mijn huidverzorging dat ook heeft. Dit was daarom ook zeker een pluspunt in het maken van de keuze voor een eventuele samenwerking met Medik8.
Medik8 is namelijk sinds 2020, 100% Vegan-vriendelijk, waarbij iedere veganist ook gebruik kan maken van alle producten.

De juiste voeding zorgt voor een optimale werking van jouw immuunsysteem. Naast dat de verkeerde voeding minder goed is voor je lichaam en gezondheid, leidt je huid hier ook onder. Klinkt het woord: ‘versuikering’ je bekent in de oren? Niet?

Kort samengevat: Verouderen is versuikeren. Suiker beschadigt het collageen in de huid. Dit noemen we ‘Glycatie’. Glycatie is een proces waarbij suiker zich gaat binden aan eiwitten. Bij de binding van suikermoleculen aan eiwitstructuren ontstaan schadelijke stoffen, genaamd AGE’s, ook wel versuikerde eiwitten.
Collageen en elastine zijn ook eiwitten en zorgen ervoor dat de huid soepel en jong blijft. Wanneer suikers zich gaan binden aan deze eiwitten, zullen elastische vezels verharden, waardoor ons weefsel stijf en minder elastisch wordt. Het resultaat: steeds meer rimpels en een slapper wordende huid.

Last van (veel) stress? Ook dat is niet goed voor je huid. Het stresshormoon (ook wel: Cortisol) veroorzaakt een disbalans in de huid, wat ook weer een versnelling geeft van het huidverouderingsproces in de huid.

Ooit bij stil gestaan of van gehoord?

Handje helpen

Gelukkig is Medik8 er om een handje te helpen. Zij bieden namelijk verschillende producten aan die als antioxidant werken en/of het glycatie proces kunnen tegengaan/vertragen. In vitamine A zijn ze ook ver doorontwikkeld, wat tevens goed tegen acné, rosacea en huidveroudering werkt.

Dit alles; vegan en met daadwerkelijke resultaten!
Prachtig toch?

Shop hier jouw favoriete beauty product!
AFSPRAAK MAKEN