Het belang van reinigen

↻ 10 april 2020

❛❛ Happiness is a freshly cleansed skin. ❜❜


Wij doen het allemaal wel eens, ons gezicht niet volledig reinigen. Gewoon snel onder de douche, of gaan slapen met je make-up nog op. Terwijl wij allemaal weten hoe belangrijk een goede reiniging is!
Als je de tijd neemt om je gezicht te reinigen moet je jezelf ook de vraag stellen: Doe ik het wel goed?

"Moet ik echt elke ochtend en avond mijn gezicht reinigen?"

Een vraag die ik vaak gesteld krijg en het antwoord daarop is vrij simpel. De start van een goede skincare routine, begint bij een juiste reiniger waarmee je 2x daags reinigt. Eentje die geschikt is voor jouw huidtype, met de juiste ingrediënten.

"Waarom 2x daags?"

Dit omdat zich gedurende de dag en nacht, vuil ophoopt op de huid. Als jij jouw gezicht niet reinigt, dan is het logisch dat er onzuiverheden ontstaan in je gezicht. Gebruik jij nou het duurste van het duurste aan crèmes en serums, maar reinig jij met water of make-up doekjes? Dan ben je eigenlijk water naar de zee aan het dragen. De producten die je dan namelijk aanbrengt kunnen niet optimaal worden opgenomen door de huid (door het vuil wat er op de huid blijft liggen).

"Met warm water wassen, vind ik heerlijk!"

Als we ons gezicht met heet water wassen kunnen de poriën beschadigd raken, en je kan de natuurlijke oliën die je gezicht beschermen wegwassen, waardoor je huid vatbaar wordt voor roodheid en droogheid.

"Ik heb na het reinigen altijd een heel strak gevoel van mijn huid, is dat normaal?"

Ieder mens is anders, en voor je huid geldt dat ook. Bovendien kunnen agressieve inhoudsstoffen een oorzaak zijn voor een hele reeks aan huidproblemen.
Als je je na de reiniging gedurende korte tijd het gevoel hebt dat je huid té schoon is, kan dat een teken zijn dat dat de natuurlijke beschermende oliën van de huid zijn gewassen door sulfaten of alcohol.
In dit geval is het belangrijk om over te stappen naar een mildere gezichtsreiniger, bijvoorbeeld de Cream Cleanse.

Ik scrub mijn huid bijna elke dag, dat is toch goed?

Hmm... niet helemaal. Te vaak en agressief peelen kan te belastend zijn voor jouw huid, waardoor je juist bijvoorbeeld onzuiverheden kunt krijgen. Exfolieren is goed voor het creëren van een perfecte #glow, maar weet wel wat je aanbrengt op jouw huid en hoevaak je dat doet.
In de reinigers van Medik8 zitten automatisch zuren verwerkt, zodat je bij elke reinigingsbeurt een lichte exfoliatie creëert op je huid, zonder een te heftige reactie.

Welke reiniging gebruik jij?
AFSPRAAK MAKEN