De huid – Roodheden

↻ 2 Maart februari 2020

❛❛ Teprenone is the key for all the sensitive skin types. ❜❜


Wat is een gevoelige huid?

Een gevoelige huid is een huid die uit balans is. Dit merk je bijvoorbeeld aan rode vlekken, uitslag of een trekkerig gevoel. Deze symptomen kunnen zich zowel op het gezicht als op het hele lichaam voordoen.

Een van de belangrijkste functies van de huid is de barrièrefunctie: het lichaam beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals schadelijke bestanddelen, vuil, straling en micro-organismen. De huid moet dus ‘beslissen’ welke stoffen of prikkels worden toegelaten, en welke niet. Een te gevoelige huid is niet meer in staat om deze selectie te maken. Het afweermechanisme is verstoord waardoor de huid een lagere weerstand heeft tegen irriterende stoffen. Als gevolg hiervan wordt de bovenste laag van de huid erg poreus, waardoor externe prikkels gemakkelijk kunnen binnendringen. Als compensatie zal de huid zichzelf beschermen door harder te worden, met een geïrriteerde en vaak ruwe huid als gevolg.

Wat zijn de oorzaken van een gevoelige huid?

Uit onderzoek naar de oorzaken van een gevoelige huid blijkt dat erfelijkheid hier vaak een rol speelt. Bij veel mensen is de huid echter gevoelig geworden als gevolg van omgevingsfactoren of levensstijl.
Mogelijke oorzaken kunnen zijn:
› Stress
› Onzuivere lucht
› Roken
› Hormonale veranderingen (pubertijd, zwangerschap, overgang)
› Voeding
› Gebruik van medicijnen
› Weersomstandigheden
› Bepaalde stoffen in cosmeticaproducten en make-up

Wat zijn de symptomen van een gevoelige huid?

Een gevoelige huid kan je aan verschillende symptomen herkennen. Deze worden meestal sterker wanneer je lichaam verzwakt is, bijvoorbeeld door vermoeidheid of stress.
Vertoont je huid een of meer van deze verschijnselen, dan is de kans groot dat de huid gevoelig is en zo kan je de volgende dingen ervaren:
› Een trekkerig gevoel
› Een droge huid
› Schrale plekken
› Rode vlekken, vooral op de wangen
› Uitslag en/of jeuk

De seizoenen spelen hier een belangrijke rol. Tijdens de zomerperiode is de huid doorgaans minder gevoelig dan tijdens de winter. De dagelijkse temperatuurschommelingen zijn minder groot en we zijn vaker buiten. De luchtkwaliteit in huis is ook beter omdat de centrale verwarming in de zomer uitblijft.

Verzorgingstips voor een gevoelige huid

Gelukkig zijn er heel wat tips die je kunnen helpen je huid weer in balans te brengen. Vaak volstaat het om een aantal goede gewoonten aan te nemen en te zorgen voor een gezonde levensstijl. Dit komt je hele lichaam én geest ten goede, wat zich vertaalt in een gezond en rustig huidbeeld.
› Kies voor natuurlijke verzorgingsproducten
Bij een gevoelige huid is de keuze voor de juiste verzorgingsproducten van cruciaal belang. Milde, natuurlijke producten zijn het meest geschikt. De producten van de Calmwise lijn van Medik8 bevatten Teprenone en dit is een gepatenteerde anti-roodheid actief ingrediënt die helpt de levensduur van de huidcellen te verlengen, de beschermende barrière van de huid te versterken en de gevoeligheid te verminderen.
› Reinig je huid
2 x daags is het beste wat je kan doen. Er zal altijd vuil ontstaan gedurende de dag en nacht op je huid. Jouw huid verzorging/verbetering begint pas met een goede reiniging.
› Wees voorzichtig met make-up
Het liefst iets dragen wat op minerale basis is, zodat het de huid niet zo veel afdekt en indirect ook voor irritaties kan zorgen.
› Let op je voeding
Alles valt en staat met voeding. Het klopt, de combinatie van binnen én de buitenkant is het mooiste. Er zijn gewoon bepaalde huidproblemen, die niet alleen met producten op te lossen zijn. Daarvoor moet je in sommige gevallen naar de voeding gaan kijken.
› Weersomstandigheden
Blootstelling aan overmatig zonlicht en warmte, felle wind, en koude temperaturen vragen extra inspanningen van de huid, waardoor ze uit balans kan raken. Zorg er bij zon altijd voor dat je zonnecrème (SPF) smeert. De Physical Sunscreen is daar bijvoorbeeld perfect voor geschikt, de Advanced Day Total Protect of de White Balance Everyday Protect.
Zoals de meeste van jullie misschien wel weten, kampt ik zelf met een best wel gevoelige huid.
Niet dat ik veel onzuiverheden heb, maar voornamelijk snel vlekkerig/rood kan zijn.
Ik heb daarbij ook alles geprobeerd in de huidverzorging, waarbij ik ging van Vichy, naar Biodermal, Clinique en zelfs Sisley heb gehad. Alles bleek even heel iets te helpen, maar niet zo dusdanig dat mijn gevoelige huid echt sterker werd en minder vatbaar voor invloeden van buitenaf zou worden.
Teleurstellend was dat, aangezien er best wel wat geld tegenaan was gegooid.
Zelf als (straks Medisch) Schoonheidsspecialiste kon dat best wel frustrerend zijn, tot zelfs het schamen voor mijn eigen huid. Ik ben immers wel een visiteplaatje, voor mijn eigen bedrijf.

Ik zat destijds in mijn afstudeerfase op de Allround Schoonheidsspecialiste opleiding en was dat najaar op de beauty beurs om eens onderzoek naar schoonheidsmerken te gaan doen. Merken waarmee ik eventueel wilde gaan werken.

En je raad het al, ik kwam uit bij Medik8. Gezien mijn eisen (huidverbetering met daadwerkelijk resultaat, uitstraling, samenwerking vanuit het bedrijf, kwaliteit, etc) kwam Medik8 eigenlijk met alles wel overeen.
Zo ging ik voor mijn eerste training naar de locatie in Didam (lekker dichtbij huis) en had ik daar mijn eerste training. Ik was natuurlijk meteen enthousiast, waarbij ik in April officieel met het merk ben gaan samenwerken. Vanaf April is dan ook mijn huid wonderbaarlijk (in mijn ogen) verbeterd, met alleen al de producten! Zelfs mensen viel het op.
Dat gevoel is onbeschrijfelijk en oh zo fijn!
Je kan je zo gelukkig(er) voelen als je huid is, zoals je wilt dat het is. Daarbij moet ik wel even zeggen, dat ook mijn huid wel eens een periode heeft en af en toe echt nog wel eens gevoelig kan zijn en wat puistjes kan vertonen (zo is het nou eenmaal!), waarbij voeding ook een rol spilt, maar het verschil is er zeker!

After

160EDA6D-620B-4ADC-991B-86B8E9DC4307
Het resultaat, direct na de 'Calmwise Facial'

Before & After

IMG_3154
Het resultaat, direct na de 'Calming Facial'


Nu vraag je je natuurlijk af, heb je dan geen voor en na foto's van jouw huid? Nope, helaas. Stom, want ik had het zelf ook wel willen zien. Je vergeet vaak hoe je eruit zag, omdat je jezelf elke dag in de spiegel ziet. Wel heb ik een foto van mijn huid op dit moment, zoals je kan zien.
Maar ook een foto van een cliënte van mij. Wat een verschil éh!

De voornaamste reden van het werken met Medik8 en het enthousiasme wat ik heb voor het merk, is uiteindelijk uit eigen ervaring gekomen!

Ook enthousiast geworden na het lezen van mijn ervaring en het zien van de resultaten? Gun jezelf ook dat gevoel, want geloof mij; je wilt niet meer anders.

Bij Skin Beauty beschikken wij over een breed assortiment van Medik8.
AFSPRAAK MAKEN